Uspávanie v kidvaku z pohľadu bábätka

Obrázok článkuPredstavte si, že nemáte žiadne povinnosti, žiadne starosti, jedlo je Vám naservírované priamo pred Vás a ste v úplnom bezpečí. Pri Vás je osoba, ktorú dobre poznáte a môžete jej úplne dôverovať.

Máte jediný problém a to, že potrebujete pomôcť zaspať. Niekedy ste tak unavení, že je to nejde, alebo ste tak zvedavý, čo sa bude diať, že zatvoriť oči Vám pripadá ako strata času. Vtedy Vás vaša najbližšia osoba položí do známej kolísky, kde Vás nič neruší, viete, čo v sa bude ďalej diať, počujete len známy hlas a vidíte známu tvár. Je Vám tak akurát teplo a hojdanie Vám priviera viečka. Všetko je, ako má byť a vy už neodoláte, lebo toto je presne to, čo ste potrebovali.  Vtedy zaspávate a zobudíte sa vyspatý, pripravený na nové veci a krásny deň v tej známej náruči.

Takto sa cíti bábätko, ktoré je zvyknuté zaspávať v kidvaku. Kidvak sa stane jeho priestorom, kde presne vie, čo sa bude diať. Stane sa súčasťou rituálu uspávania a bezpečným miestom. Niekedy si potrebuje najprv zvyknúť, ale to je v poriadku. Preto sme Vám dali až dva mesiace na skúšku.

Buďte citliví a trpezliví, skúšajte postupne. Ak potrebujete, doprajte si pauzu a skúste to zas o týždeň. Verte kidvaku, aj sebe, že to zvládnete. My Vám veríme sa sme tu pre Vás. Ak potrebujete poradiť, pokojne nám napíšte.

Späť do obchodu