Ako pomôcť bábätkám zvyknúť si na Kidvak

Kidvak_piknik_00041 - kópiaProstredie, ktoré hačka vytvára je pre dieťa prirodzené. V kĺbku, teplúčku a hojdavý pohyb je pre ních spomienkou na mamkine bruško. Niekedy však môže potrebovať trochu pomôcť.

Tu je pre Vás pár tipov z praxe:

- Bábätku pomôže cítiť nablízku mamu. Vezmite svoje použité pyžamo a dajte ho k tvári dieťatka tak, aby cítilo Vašu vôňu. Pyžamo preto, aby na kuse oblečenia nebolo zbytočne cítiť dezodorant alebo parfém. Voľba je však na Vás. Dajte ho viac k vláskom a čele, ako k nosu a uistite sa, že dieťa môže voľne dýchať a po celý čas ho nenechávajte bez dozoru.

- Sadnite si na stoličku ku kidvaku, urobte si pohodlie a svoju ruku položte na telíčko dieťaťa, alebo ho chyťte za ruku a jemne hojdajte. Necíti sa tak samé a vie, že ste pri ňom.

- Spievanie alebo hmkanie známeho hlasu navodzuje pocit bezpečia.

- nedávajte do kidvaku plačúce dieťa, aby si s nim nespojilo negatívne asociácie. Keď deti mrnčali od únavy tak sme ich tam dali a uspali. Iné je však nechať dieťa vyplakať -  to by sme neradili nikomu v žiadnom prípade, alebo ho tam dávať v amoku. Veríme Vám, že poznáte svoje bábätko a vycítite vhodnosť situácie.

- Ak bábätku kidvak nesadol na prvý krát, nevzdávajte to a vyskúšajte ho o pár dní zas. Bábätká sa menia každým dňom a už o týžden Vám kidvak môže zachrániť nervy. :)

Tieto techniky nebudete musieť robiť vždy, stačí na obdobie zvykania si. Deťatko pochopí, že hačka je bezpečné miesto, kde si bude uživať hojdanie a spinkať a všetko bude fungovať podstatne jednoduchšie.

Späť do obchodu