Ako a kde ukotviť hačku?


5df3de723562b268311459Existuje viacero možností, ako kidvak(hačku) správne ukotviť. Všeobecne platí, že výška ukotvenia by mala byť aspoň 190cm. Pri tejto výške má hačka dosť miesta pre hojdanie.Ukotvenie do stropu považujem za najpraktickejší spôsob ukotvenia. Keď hačku momentálne nepoužívate, môžete ju jednoducho zvesiť, odložiť a nič vám v interiéri nebude zavadziať. Odporúčame použiť sadu na uchytenie do stropu, ktorú nájdete na našom eshope v doplnkoch (link). Dôležité je, aby oko, na ktorom je kidvak uchytený bolo otočné, aby nedochádzalo k pretočeniu pružinky.

Ďalší jednoduchý spôsob je zavesenie na rozpernú tyč do dverí. Určite poznáte tie tyče pripevnené na kovové zárubne, určené na posilňovanie. Sú dokonca aj typy, kde nie je potrebné vŕtanie. Kúpite ich aj za 10-20eur a využitie je multifunkčné. Nevýhodou však je, že ak tam zavesíte hačku, prechádzenie cez dvere je komplikovanejšie. Na druhej strane, po uspaní alebo dennom spánku bábätka ju môžete ľahko zvesiť dole a potom zavesiť späť.

 

Do steny sa dá navŕtať konštrukcia na boxovací mech. Existuje viac druhov, najčastejšie to býva kovová konštrukcia v tvare L. Výhodou je vysoká nosnosť.

 

Napokon je tu samostatne stojaca konštrukcia. Videla som rôzne drevené aj kovové rôznych tvarov. Nájdete ju v nábytkových obchodoch, ale tiež sme ju pridali aj do nášho eshopu (link). Majú vysokú nosnosť a sú stabilné. Opäť tu platí, že si dajte pozor, aby mala výšku aspoň 190cm.

 

Hačku si so sebou môžete nosiť aj na dovolenky a výlety, zavesiť ju na strom alebo trám na chalupe. Odporúčam nosiť si so sebou kus lana alebo upínacie pásy (gurtňu), ktorým budte môcť hačku pripevniť napríklad na strom.

 

Pri vysokých stropoch môžete lano využiť na predĺženie, avšak sa uistite, že použijete správny uzol, ktorý sa nepohybuje a pevne drží. Ďalšou možnosťou predĺženia je kovová retiazka.

 

Nebojte sa byť kreatívni a hľadajte v byte miesto, kde si uspávanie aj vy užijete. Môže to byť napríklad nad manželskou posteľou a pri uspávaní môžete ležať. Alebo napríklad v obývačke vedľa gauča - dieťa môže vedľa vás spať a vy relaxovať. Veď o to ide, aby deti spali a rodičia oddychovali.

 

Držím vám prsty a verím, že si nájdete to správne miesto pre kidvak a že si ho celá rodina užije.

Späť do obchodu